Palvelinhotelli

Palvelinhotellipalvelu on yrityksenne ratkaisu silloin kun haluatte omalle palvelimellenne nopean ja luotettavan sijainnin internetverkossa.

Palvelimen vaatimukset

Palvelinpaikkoja hotellista myydään 19 tuumaa leveinä ja 800mm pitkinä 1U-laitepaikkoina (1U on korkeudeltaan 44,45mm.) Kiinnitys tapahtuu normaaleilla räkkiraudoilla, rautojen kiinnityspituus 735mm. Jos tarvitaan paikka tornimalliselle tai muuten poikeuksellisen muotoiselle laitteelle tarvitaan erillinen hyllytaso.

Laitetilan jäähdytys

Palvelinhotellipalvelun laitetilamme toimii kylmä/kuumakäytävä periaatteella jossa laitteiden etuosan ja takaosan välit on eristetty toisistaan. Laitteiden etuosassa on viileätä ilmaa (n. 19-22 C) ja laitteiden takaosassa laitteiden puhaltamaa kuumaa ilmaa (n. 29-32 C.) Jäähdytys on varmennettu usealla erillisellä toisistaan riippumattomalla ilmanpuhaltimella ja kylmäkoneella sekä ulkolämpötilan ollessa alle 15 C jäähdytys tapahtuu täysin ulkoilman avulla. Laitetilan etuosan suhteellinen ilmankosteus pidetään 15-60 % välillä.

Laitetilan jäähdytysjärjestelyt täyttävät viestintäviraston määräyksen 54 A/2012 M tärkeysluokan 1. vaatimukset.

Laitetilan fyysinen tietoturva

Palvelinhotellipalvelun laitetilamme fyysinen tietoturva on korkeatasoisesti varmistettu. Laitetilaan kulku ja kulunvalvonta on varmistettu useilla toisistaan riippumattomalla järjestelyillä. Laitetilaan on pääsy vain palvelun tekniseen toimintaa liittyvällä henkilökunnallamme eikä tilaan pääse ulkopuolisia kuin henkilökuntamme valvonnassa ja läsnäollessa.

Laitetilan kulunvalvonta täyttää viestintäviraston määräyksen 54 A 2012 M tärkeysluokan 1 vaatimukset. Laitetilan rakenne täyttää saman määräyksen tärkeysluokan 1. vaatimukset poislukien ulkoseinien S1-luokan teräsbetonisuoja jonka käytännössä ylittää ulkopuolisen murtautujan varalta tilan muut järjestelyt ja sijainti.

Laitetilan palovarmistus

Laitetila on varustettu hiilidioksisisammuttimilla (CO2) jotka eivät vaurioita laitteita sammutustilanteessa.

Laitetilan valvonta

Laitetilaa valvotaan useilla lämpöantureilla joiden pohjalta automaattisesti käynnistyy jäähdytyksen varajärjestelyitä sekä hälytetään asianomaista henkilökuntaa. Myös laitetilan ilmankosteutta sekä ilmavirtauksia valvotaan erillisillä antureilla. Laitetilassa sekä laitetilan ulkopuolella on lisäksi nauhoittava ja halyttävä kameravalvonta.

Laitetilan olusuhteiden valvonta täyttää viestintäviraston määräyksen 54 A/2012 M tärkeysluokan 1. vaatimukset.

Laitetilan sähkönsyöttö

Laitetila sijaitsee kaupunkialueen ydinkeskustassa jossa sähkönsyöttö on itsessään hyvin varmistettua ja häiriötöntä. Laitetilaan sijoitettavien laitteiden virransyöttö on valittavissa pelkästään ylijännitesuojatusta, akkuvarmistettuun ja aina generaattorivarmistettuun sähkönsyöttöön.

Laitetilan verkkoyhteydet

Laitetilan verkkoyhteydet on toteutettu täysin toisistaan riippumattomilla kahden suurimman suomalaisen operaattorin (Sonera ja Elisa) runkoyhteyksiin liitetyillä liittymillä. Verkkoliikenne ohjautuu aina automaattisesti verkkotopologisesti lyhintä ja tehokkainta reittiä pitkin palvelimien käyttäjille. Suorilla operaattoriyhteyksillä pystytään takaamaan myös nopeat vasteajat verkkoliikenteessä pelkän suuren kaistanopeuden lisäksi. Verkkoyhteysnopeudet alkavat 100Mbit/s jaetusta internetyhteydestä ylöspäin.

Verkkoyhteyksien fyysinen suojaaminen täyttää viestintäviraston määräyksen 54 A/2012 M tärkeysluokan 1. vaatimukset. 

Palomuuripalvelu

Laitetilaan toimitetut laitteet suojataan aina palomuuripalvelulla josta laitteille sallitaan vain haluttu liikenne. Palveluun on lisäksi saatavilla murtautumisten tunnistuspalvelu jolla voidan seurata palvelimien liikennettä ja hälyttää havainnoista mahdollisiin tietomurtoihin liittyvästä liikenteestä.

Varmuuskopiointipalvelu

Tarjoamme palvelinhotellissamme oleville palvelimille myös erillistä varmuuskopiopalvelua jossa sovitun säännöllisesti varmistetaan asiakkaiden palvelinhotellissa sijaitsevien palvelimien tiedot erilliselle varmuuskopiopalvelimelle. Varmuuskopioita tallennetaan vähintään 2 viikkoa ja erikseen sovittaessa myös pidempään. Varmuuskopiopalvelimen tiedot varmuuskopioidaan lisäksi vähintään viikottain toisessa kiinteistössä sijaitsevaan varakohteeseen.

Hinnat

Hintamme ovat erittäin kilpailukykyisiä erityisesti palveluiden laatu huomioiden. Palveluidemme hinnat muodostuvat aina kokonaisuuden pohjalta. Ota yhteyttä myyntiimme niin kartoitetaan yhdessä tarpeenne ja miten voisimme mahdollisimman hyvin vastata niihin:

Puhelimitse (014) 4455 100 tai sähköpostitse myynti@online.fi

Emme käytä mitään ulkopuolisia palveluita tai näiden evästeitä sinun seuraamiseesi

Käytämme vain välttämättömiä evästeitä tämän verkkopalvelun toiminallisuuksien toteuttamiseksi ja sinun seuraamiseksi vain ja ainoastaan tässä verkkopalvelussa.